OTAGO

OTAGO (Valpreventie)

Vallen verleden tijd?!  Zou u dat ook niet willen?

Wanneer u ouder wordt, kunt u merken dat uw beenspierkracht afneemt, uw evenwicht en uw conditie achteruitgaat. Hierdoor kunt u onzeker worden en minder gaan bewegen. Dit kan ten koste gaan van uw zelfstandigheid en kans op vallen vergroten. 

Een ongeluk zit in een klein hoekje!

Een losliggende mat, gladde vloer of kabels over de vloer kunnen er dan al voor zorgen dat u valt. 

Voor ouderen kan een valpartij grote gevolgen hebben en leiden tot ernstige verwondingen, zoals botbreuken. Val-ongelukken zijn in Nederland de meest voorkomende oorzaak van letsel bij ouderen!

Bij ons kunt u terecht voor:

Valpreventie: valtraining en het Otago-oefenprogramma.

Een oefenprogramma ter valpreventie voor thuiswonende ouderen!

Blijf in beweging! Bewegen levert een positieve bijdrage aan uw kwaliteit van leven en uw onafhankelijkheid.  Uw botten blijven sterker, kunnen hart—en vaatziektes en diabetes worden voorkomen en u herstelt sneller na ziekte. Bewegen zorgt daarnaast ook voor een positieve invloed op stemming, geheugen, slaappatroon en sociale contacten.

Wat kunt u eraan doen?  Het OTAGO- oefenprogramma is een programma, waarbij beenspierkracht, evenwicht en lenigheid wordt geoefend.

Oefeningen die belangrijk zijn uw zelfstandigheid te behouden, zodat u ook nog allerlei leuke activiteiten kunt ondernemen zoals op visite gaan of uw hobby’s uitvoeren.

Valtraining kan nodig zijn. Maar ook technieken om weer op te staan. Daarvoor is lenigheid en voldoende spierkracht gewenst die in het OTAGO-oefenprogramma ruimschoots aan de orde komen. 

Is het oefenprogramma iets voor u? Wanneer u merkt dat, bijvoorbeeld het lopen, het opstaan uit de stoel, normale huishoudelijke taken meer moeite kosten of wanneer u bang bent om te vallen dan kunt u meedoen aan het OTAGO- oefenprogramma om deze problemen te verbeteren. Er wordt middels een aantal bezoeken aan huis of in de praktijk een op maat gemaakt schema opgesteld met oefeningen. Veiligheid staat voorop! Loopt u met een rollator of stok, dan kunt u ook zonder problemen deelnemen aan dit oefenprogramma want de oefeningen vinden plaats op of achter een stoel. 

Voor aanmelding of meer informatie kunt u telefonisch contact opnemen of via ons contact-formulier op deze site. Vermeldt hierbij dat het om valpreventie gaat.

INFORMATIE OVER ONZE PRAKTIJK
Vergoedingen

U kunt mét en zonder verwijzing van uw arts naar de oefentherapeut Cesar|Mensendieck. Directe Toegang Oefentherapie (DTO) maakt oefentherapie voor iedereen rechtstreeks toegankelijk. Uiteraard kunt u ook gewoon met verwijzing van de arts terecht bij de oefentherapie.

 


·       
Tel 0495-541700 of info@cesarweert.nl 

Of via onderstaand contactformulier